LOGO

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

Odjel protetike i zubotehnički laboratorij

protetika 2

U sklopu poliklinike nalazi se zubotehnički laboratorij u kojem rade iskusni i predani djelatnici, što daje dodatnu garanciju kvalitete izrade radova.
Laboratorij je opremljen najsuvremenijim uređajima iz svoje domene i može tehnički udovoljiti bilo kojem zahtjevu pacijenta. Jednom tjedno se održava konzilijarni sastanak djelatnika laboratorija i stomatologa gdje se pravi plan protetske terapije i prate se faze izradbe protetskih radova koji u u tijeku.
Zubotehničari kontinuirano pohađaju tečajeve kojima nadopunjuju i unapređuju svoje znanje, što na koncu rezultira zadovoljstvom naših pacijenata. Osposobljeni su za izradu fiksnih, mobilnih te fiksno-mobilnih protetskih radova.
U laboratoriju se vrše sljedeće vrste radova:
Stomatološka protetika se bavi nadomještajem izgubljenih zubi potpunim ili parcijalnim protezama, nadogradnjama, krunicama, mostovima, ljuskicama.

metalkeramickekrune

Metal - keramičke krunice (brušenje na "stepenicu")
U slučaju velikog oštećenja zuba ili njihovih estetskih neprihvatljivosti ispunom koristimo krunice. Nakon brušenja zuba uzima se otisak prema kojem se izrađuje krunica, koja se «lijepi» na brušeni dio zuba. Umjetna krunica u potpunosti oponaša prirodan zub. Postoji više različitih materijala za izradu krunica (metal keramika, e-max estetska keramika i cirkon).

mobile works

Potpune, parcijalne proteze i kombinirani fiksno - mobilni radovi
U slučaju kada je nemoguće napraviti most, koristimo proteze. Totalne proteze su za bezube pacijente, a djelomične proteze se koriste kod pacijenata koji nemaju svoje zube, ali im zbog njihovog rasporeda ne može napraviti most (fiksni rad). Za takve pacijente bolje rješenje je kombinirani rad. Kombinirani radovi se rade kad preostali zubi nisu dovoljni za fiksni rad (most). Sastoje se od fiksnog dijela (krunica, most ili teleskop krunica) koji su posebnim vezama (atečmenima) vezani sa mobilnim dijelom,tj. protezom.

Porcelain veneers

Keramičke ljuskice "Veneers" (reducirano brušenje)
Keramičke ljuskice su tanke keramičke nadoknade koje prekrivaju prednji dio zuba prikrivajući nedostatke zuba. Efekt izbjeljivanje zuba traje oko dvije godine, a ljuskicama se može postići dugotrajnija željena boja. Otporne su na obojenja od kave, čaja i dima cigareta. Također ljuskicama se može korigirati prevelik razmak između zuba.

sikfooter1-20174.png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17