LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

Korisno znanje

korisnoznanjeweb1. Znate li da je propadanje zubi i karijes, jedno je od najčešćih kroničnih stanja kod djece od 6 do 11 godina i tinejdžera od 12 do 19 godina? Pokvareni zubi su kod djece 5 puta češći od astme i 7 puta češći od alergije na pelud. Do trenutka odlaska u vrtić, već 40 % djece ima karijes. Dokazano je da je trošak za zube za period od 5 godina 40% manji kod djece koja su bila kod stomatologa u prvoj godini života, od ostale djece. Posjeti stomatologu su samo dio brige za zube. Najvažniji dio je pranje i četkanje. Mnogi misle da se dječji zubi ne trebaju prati, što je u potpunosti netočno. Ako dijete ima samo jedan zubić treba ga prati, pa barem samo gazom. Kod kasnije pojave zubi treba se kupiti dječja četkica koja je mekana i njome prati zube barem dva puta dnevno. Koristiti zubni konac možemo početi čim se zubi međusobno počnu doticati. Razne tekućine za ispiranje usta treba početi koristiti kada smo sigurni da dijete neće tekućinu progutati nakon ispiranja.

2. U modernom svijetu, u kakvom danas živimo, svi težimo blještavom i zdravom osmijehu. Važno je znati kako je prije svakog tretmana izbjeljivanja potrebno prethodno profesionalno čišćenje i odstranjivanje zubnog kamenca i pjeskarenje zuba. Tim se tretmanom odstranjuju naslage (meke i tvrde) i pigmentacije sa površine zuba. Pojedini su pacijenti već nakon tog tretmana zadovoljni svojom prirodnom bojom zuba. Ako nakon tog zahvata pacijent i dalje želi svjetlije zube, preporučujemo profesionalno izbjeljivanje.

3. Redoviti posjet stomatologu, te povjerenje u njegove savjete pomoći će Vam da zdravlje usne šupljine održavate na najbolji mogući način. Pozovite nas na broj 036 325-588 i već danas dogovorite svoj pregled!

4. Posjet stomatologu zaista može biti ugodno iskustvo lišeno bilo kakve neugode i pomisli na strah i bol, jer se primjenom sedacije ostvaruje veća sigurnost i udobnost pacijenta, smanjuje se broj posjeta stomatologu, a stomatološkom timu omogućena je učinkovitija realizacija zahvata uz viši stupanj kvalitete. Sedacija se posebno preporučuje kod pacijenata koji pokazuju izrazit strah, čak i kod manjih strahova. Najidealnije uvođenje u sedaciju je udisanjem mješavine plinova dušikovog oksida i kisika u potpunosti kontroliranog od strane educiranog i licenciranog stomatologa za ovu potpuno sigurnu metodu.

5. Gubitak zubi je česta pojava: 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a 80% populacije nedostaje barem jedan zub. Kako neki od tradicionalnih načina rekonstrukcije nedostajućih zuba podrazumijevaju brušenje preostalih zdravih zuba, tako je implantat često najoptimalnija terapija.

6. Zubni implantati su nadomjesci od titana, biokompatibilnog materijala, koji se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači protetskog nadomjeska. Sastoji se od dijela unutar čeljusne kosti i dijela koji viri van iz nje na koji se nanosi kruna, most ili odvojiva protetska nadoknada omogućavajući tako sigurnu i dugovječnu fiksaciju.

7. Često je posjet zubara izvor stresa za roditelje i dijete, te se on izbjegava, prolongira i time se zdravlje zuba pogoršava. Na taj način posjet stomatologu postaje obiteljska briga, trauma i teška, neprijatna obveza. To se ne bi smjelo dopustiti! Dječji posjet stomatologu treba biti sastavni dio života i normalna situacija. Neprihvatljivo je u današnje vrijeme zanemariti zdravlje zuba svoga djeteta zbog straha od stomatologa. Prije dolaska na pregled s djetetom razgovarajte o važnosti zdravih zubi na način da čitate slikovnice koje govore o higijeni zuba, odlasku zubaru, što se sve nalazi kod zubara i slično. Ne bi bilo dobro niti preuveličavati važnost posjete zubaru, ali niti banalizirati taj događaj, već o tome pričati kao o sastavnoj aktivnosti brige za vlastito zdravlje.

8. Kada neki zub oboli i kada se mora izvaditi, u nedostatku korijena zuba, ta kost koja je držala zub se lagano kruni i nestaje. Taj proces se stručno naziva resorpcija kosti. Posljedice resorpcije zuba su: gubitak potpore usana, deformacija lica, izražene bore oko usta i mnoge druge.

9. Čišćenje zubi je veoma važno jer pravilnim održavanjem higijene zubi možemo sačuvati svoje zube i produžiti im vijek. Ponekad osobna njega i briga oko zubi nije dovoljno za postizanje savršenog osmijeha, zbog čega je dobro podvrgnuti se stomatološkim zahvatima čišćenja zubi, gdje pjeskarenje i čišćenje zubnog kamenca igraju najvažniju ulogu.

10. Ljuskice su visokoestetski nadomjesci kojima se prekrivaju prednje plohe zuba i dizajnira osmijeh. To su individualno izrađeni protetski nadomjesci, koji služe kako bi se učinkovito poboljšao izgled zubi i cijelog osmijeha. Zubne ljuskice se spajaju na prednji dio zuba i učinkovito mijenjaju boju, oblik, veličinu ili duljinu postojećeg zuba.

sikfooter1 25png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17