LOGO

preuzmi-apk2.jpg

ZubotehnickiLAB 1

REZERVIRAJTE TERMIN

Stomatološka poliklinika Jurišić
Kneza Branimira 11 88000 Mostar 
tel.: 036 / 325 588 fax: 036 / 319 377
 
Ordinacija Smrčenjaci
tel.: 036 / 341 896
 
Ordinacija Rodoč
tel.: 036 / 351 606
 
Ordinacija ul. Ante Starčevića 32 E
tel.: 036 / 327 555

virtualnasetnjabtn

videogalerijabtn

PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA

implantantiolderZahvaljujući napretku medicine i tehnologije, suvremena stomatologija ima mogućnost svima ponuditi ono što priroda nije, a to su treći stalni zubi! U provjerenim rukama stomatologa, uz dobro opće zdravlje pacijenta i adekvatnu higijenu, uspješnost ugradnje zubnog implantata je stopostotna.

Od čega se pravi zubni implantat?
Danas se zubni implantati izrađuju od potpuno biokompatibilnog materijala, što znači da je mišljenje da se zubni implantat teško prilagođava čovjekovoj vilici i da ga čovjekov organizam "odbacuje" netočno. Zubni implantat se izrađuje od titana. To je materijal koji postepeno raste s viličnom kosti i ne pravi nikakve probleme.

Kada je poželjno postaviti implantat?
Kada se pojavi problem nedostajućeg zuba, odnosno, kada zub nedostaje između dva potpuno zdrava zuba, štetno je brusiti zdrave zube da bi se postavio most koji će popuniti prazninu. Tada je najbolje ugraditi zubni implantat.

Čak i u slučajevima kada nedostaje više zuba, svaki se može zamijeniti implantatom. Postoje i jeftinija rješenja kada se dva implantata povežu u most i tako postaju nosač za 3, čak i 4 zuba.
U slučaju da se javi potreba za zubnim implantatom, potrebno je da je pacijent dobrog općeg zdravlja, da anatomske strukture to dozvoljavaju i da pacijent nauči ispravnu tehniku pranja zuba (i da to čini redovno) i to su preduvjeti za uspješnu ugradnju implantata i bezbolan oporavak.

Dijelovi implantata
Postavljanje implantata je proces i svaki implantat ima svoje sastavne dijelove. To su:
Implantat – korijenski dio zuba, koji se postavlja, zapravo ugrađuje, na mjesto nedostajućeg zuba. To traje 20 minuta.
Abatment ili suprastruktura, koja se postavlja 4-6 mjeseci nakon postavljanja implantata. Ovaj proces je bezbolan i traje 10 minuta.
Kruna, koja se izrađuje prema vašem jedinstvenom otisku, cementira se nakon postavljanja suprastrukture i kroz nekoliko dana imate novi zub i širok osmjeh.
Dakle, između implantacije i gotovog zuba potrebno je proći nekoliko mjeseci, ali to je temeljno i najbolje rješenje, jer je potrebno vrijeme da bi se implantat potpuno integrirao u viličnu kost.

Prednosti zubnih implantata

Vrste implantata
Postoji širok spektar tipova implantata – većih, manjih, užih, širih, jer se proizvođači, kojih ima mnogo na današnjem tržištu, natječu u raznovrsnosti.
Svakako, trebate prepustiti našim doktorima da vam preporuče implantat koji bi vama najviše odgovarao.
U kraće i deblje vilične kosti ugrađuju se manji i deblji implantati, za gornje prednje zube predviđeni su oni uski i dugački implantati, za prednju estetsku regiju izrađuju se implantati na koje dolaze suprastrukture bijele boje, za plitke alveolarne grebene ugrađuju se manji implantati, a na njih se kasnije može postaviti i proteza itd.

Prednosti zubnih implantata
Osim poboljšanog izgleda i funkcije mnoge su druge prednosti zubnih implantata. Najvažnije je da ne postoji dobna granica za ugradnju implantata. Također, oni sprječavaju gubitak kosti, trajni su te čuvaju okolne prirodne zube. Vraćaju osmijeh na lice, a toliko su izdržljivi da mogu trajati i cijeli vaš život. Ipak vas upozoravamo: zubni implantati su vaši novi zubi i zahtijevaju istu pažnju i savjesnu oralnu higijenu.

Javite se u Stomatološku Polikliniku Jurišić i posavjetujte se s našim doktorima koje je najbolje rješenje za vas.

IZVOR: krenizdravo.hr

sikfooter1 22png

LOGO

sikfooter2

GKM Logo 21 10 2015  

footerdemojurisic

sikfooter4

designer17